Corin Hardcastle

Corin Hardcastle, de man die gedurende meer dan 10 jaar zo belangrijk is geweest voor de enorme IT ontwikkeling in de school, bij de leerkrachten en kinderen is zondag overleden. Zijn organisatie Hyolmo Connect maakte een verschil in de streek.

Sinds 2012 ging hij dikwijls naar Melamchi Ghyang, steeds met het maximum toegelaten laptops in zijn rugzak. Toen in 2015 de aarde beefde in Nepal ontsnapte hij net op tijd uit een instortend gebouw.

Hij zal herinnerd worden als een goedlachse man die heel gestaag zijn ding deed, op het juiste moment met een goed advies uit de hoek kwam voor de soms moeilijke dingen en dit met een grote dosis Engelse humor kon verwoorden.

Vele avonden hebben we samen rond de stoof nagedacht, gefilosofeerd hoe we samen en ook elk vanuit onze specifieke inbreng de werking van de school gunstig kunnen beïnvloeden.

Als iets tot een goed einde gebracht was zij hij steeds Tjik Tjak, een Nepalees gezegde.

Omdat hij vele maanden in MLCG in de lodge van Purna en Jhangmu verbleef waar hij vriend aan huis was, kon hij als geen ander inschatten wat juist bedoeld werd als het voor ons mistig bleef. Hij was vaak de intermediair tussen de Nepalese manier van denken en onze rationele manier waarop wij naar de dingen kijken. Hij zal zeer gemist worden.

Hij zal erg gemist worden bij de mensen en de leerkrachten van de school in MLCG en de scholen van de hele regio die hij op een unieke manier en nog tot vorige week veilig begeleide naar de informatica van de 21ste eeuw.

Corin is de 2de van rechts