Melamchi Ghyang school bestaat 35 jaar!

Purna Gautam en zijn vrouw Jhangmu worden ‘in de bloemen’ gezet voor de jarenlange inzit voor de school. 35 jaar geleden begon Purna met deze plattelandsschool als 17 jarige. Nu is de school uitgegroeid tot een grote school met zeer degelijk onderwijs, een modelschol voor Nepal in afgelegen gebieden. En dat in dikwijls moeilijke omstandigheden! Proficiat voor de levenslange inzet!

Purna wint een mooie prijs!

https://nagariknews.nagariknetwork.com/news/74857/

Eens om de 10 jaar wordt de “Heroes of Nepal” prijs uitgereikt en deze keer valt headmaster Purna B. Gautam in de prijzen voor zijn onaflatende inzet voor de school in Melamchi Ghyang. En dit gedurende 32 jaar. Er is een mooi filmpje op de website.
KetaKeti is erg trots op haar schoolhoofd en op het project. Dit is een grote bevestiging dat de moeite die we ons getroosten er toe doet.

De gelauwerden met de CEO en de burgemeester

Ze zijn begonnen aan de keuken en de refter

Dank zij de poppetjes actie, gulle weldoeners en de Warmste Week konden we de grond aankopen voor deze broodnodige uitbreiding. KetaKeti België kon nog extra geld vrijmaken voor de constructie van een deel van de gebouwen. En ze zijn er aan begonnen!

KetaKeti Belgium bezoekt Nepal

Hilde & Bruno (voorzitter & bestuurslid KetaKeti) en Kathleen Berton (Rotary Damme) bezochten Melamchi Ghyang en de school.
Ze konden ter plekke de voortgang van de werken en de ergste noden identificeren.
Dank zij belangrijke giften en de poppetjesactie van de Warmste Week, hebben we voldoende geld kunnen verzamelen om een stuk grond te kunnen kopen naast de school, voor de toekomstige keuken en refter voor 250 leerlingen. Daar wordt nu eerst in geïnvesteerd, zonder de lopende kosten voor de school uit het oog te verliezen.
Hieronder enkele foto’s van de trip

We hebben bijna ons doel voor de Warmste Week bereikt!

Zoals eerder gemeld moeten wij een stuk grond aankopen naast de school voor de bouw van een refter en een keuken. Daarom hadden we een actie op touw gezet voor de verkoop van Nepalese poppetjes. En dit in samenwerking met de Steinerschool in Brugge, Stad Damme, Rotary Damme en diverse sponsors. De teller staat nu op 4/5 van het benodigde bedrag.
Het resterende bedrag hopen wij te halen met het benefiet concert van Emmy Cassiman op 22 februari in het Stadhuis van Damme.

Emmy Cassiman zingt voor KetaKeti in het stadhuis van Damme

Op vrijdagavond 22 februari 20u zingt Emmy Cassiman een benefietconcert in het stadhuis van Damme ten voordele van de vzw KetaKeti, die zich inzet voor de Shree Melamchi Ghyang Secundary School in Nepal.

Samen met Marc Van Garsse op contrabas en Eddy Peremans op gitaar brengt Emmy Cassiman liederen uit verschillende continenten. Een Indonesisch wiegelied, een Braziliaanse samba, een fado of een hedendaagse compositie, telkens geeft Emmy een persoonlijke touch aan deze originele muziek. 
Mis dit bijzonder concert niet en schrijf je in, de plaatsen zijn beperkt! Kaarten aan 20€ in voorverkoop zijn verkrijgbaar via de website www.ketaketi.be of in Galerie Indigo, de avond zelf 25€ aan de kassa.
Na het optreden is er tijd voor een babbel & glaasje Chateau Castigno & heerlijke cake.

KetaKeti en de Warmste Week – project aankoop grond

De voorlopige keuken en refter van de school in Melamchi Ghyang staat op gehuurde grond en de eigenaar heeft nu die grond zelf nodig … Gelukkig is er een perceel te koop NAAST de school. Een grote buitenkans en dus wil KetaKeti die grond aankopen voor de school. Dringend.

Galerij Indigo (Kerkstraat, Damme) verkoopt poppetjes aan €10 per stuk. Met de winst van één poppetje kunnen we 1 m2 aankopen! Dank bij voorbaat

 

KetaKeti veiling benefietfeest compleet

De catalogus is afgewerkt. 
U kunt ze hier downloaden: Catalogus veiling 2018

De hier gepresenteerde werken gaande van foto’s, multiples, tekeningen, schilderijen en sculpturen tot toegepaste kunstvormen zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd. Ze zijn door galerijen of verzamelaars of kunstenaars die staan voor kwaliteit aan de vzw KetaKeti geschonken. Verschillende kunstenaars, die onze werking een warm hart toe dragen, hebben zelfs, voor de tweede of derde keer een werk geschonken, sommige kunstenaars zijn ons al trouw van in den beginne!. Veel van de participerende kunstenaars hebben tentoonstellingen in binnen- en buitenland achter de rug en zijn opgenomen in belangrijke collecties.  De opbrengst van de veiling gaat integraal naar het schoolproject, voornamelijk om de weddes van de leerkrachten te betalen de komende 2 jaar.

Gezien de startprijzen op deze veiling, zeker in verhouding tot de kwaliteit en de werkelijke waarde van de werken, vrij laag zijn, zijn hier zeker unieke aankopen te doen.