KetaKeti en de Warmste Week – project aankoop grond

De voorlopige keuken en refter van de school in Melamchi Ghyang staat op gehuurde grond en de eigenaar heeft nu die grond zelf nodig … Gelukkig is er een perceel te koop NAAST de school. Een grote buitenkans en dus wil KetaKeti die grond aankopen voor de school. Dringend.

Galerij Indigo (Kerkstraat, Damme) verkoopt poppetjes aan €10 per stuk. Met de winst van één poppetje kunnen we 1 m2 aankopen! Dank bij voorbaat

 

KetaKeti veiling benefietfeest compleet

De catalogus is afgewerkt. 
U kunt ze hier downloaden: Catalogus veiling 2018

De hier gepresenteerde werken gaande van foto’s, multiples, tekeningen, schilderijen en sculpturen tot toegepaste kunstvormen zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd. Ze zijn door galerijen of verzamelaars of kunstenaars die staan voor kwaliteit aan de vzw KetaKeti geschonken. Verschillende kunstenaars, die onze werking een warm hart toe dragen, hebben zelfs, voor de tweede of derde keer een werk geschonken, sommige kunstenaars zijn ons al trouw van in den beginne!. Veel van de participerende kunstenaars hebben tentoonstellingen in binnen- en buitenland achter de rug en zijn opgenomen in belangrijke collecties.  De opbrengst van de veiling gaat integraal naar het schoolproject, voornamelijk om de weddes van de leerkrachten te betalen de komende 2 jaar.

Gezien de startprijzen op deze veiling, zeker in verhouding tot de kwaliteit en de werkelijke waarde van de werken, vrij laag zijn, zijn hier zeker unieke aankopen te doen.

Moderne technologie in het hooggebergte

Zonnepanelen en zonneboiler worden steeds populairder in Nepal. En met recht en reden: de meerkost voor het transport wordt ruimschoots uitgevlakt door de besparing in meerkost om hout te stoken voor warm water. Elektriciteit van zonne-energie is  ook betrouwbaarder dan die van het net …

KetaKeti tuinfeest: kunstveiling

Artiesten waarvan reeds werk is toegezegd voor ons tuinfeest op zondag 26 augustus :

Horst Einfinger, Jean Bilquin, Pascal M Tayou,  Hans Van de Kerckhove, Johan Clarysse, Maaike Leyn, Yves Velter, Willy Desauter, Veerle Rooms, Peter Jacquemyn, Yves Beaumont, Piet Moerman, Philippe Boutens, Octave Landuyt, Erik Dejonckheere, Cyr Frimout,  Guido Dobbelaere, Gilbert Decock, Marleen Lamote, Rudi Delanghe, Sigrid  Tanghe, Peter Jonckheere, Eddy De Buf, Peter Jonckheere, Jan Pieter Martyn, Marleen Matthys, Sven Verhaeghe en Christina Mignolet, Dominique Lietaer, André Navez, Mie Ghiesquiere.

Resultaten

Een berichtje van ons schoolhoofd in Melamchi Ghyang:

“Dear all

Namaste, The SEE( Secondary education exam) board result came out on yesterday evening. We have got very good result this year too. In out of 44 students, 13 has got A+, 28 students has got A and 3 students has got B+ result.

Thank you very much for your long continuous support to this school. With out you was not possible this achievement.

best regards.

purna”

Hartverwarmend dat al het vele werk en de moeite die onze donoren doen ook echt resultaten geeft

Het nieuwe schooljaar begint met 2 records!

Er zijn nu 318 leerlingen van de kleuterklas tot de 10de graad. Er zijn 108 meisjes en 210 jongens ingeschreven. Er wordt aan dat onevenwicht gewerkt, tegen de druk van de ouders in …  Daarom is ook het tweede record zo belangrijk: het eerste jaar met 5 leraressen! 

De ruwbouw van het internaat staat er

Purna en zijn team zijn flink bezig geweest. De muren van het internaat staan er, nu nog het dak en de afwerking kan beginnen. En dan volgt de inrichting. KetaKeti heeft 15.000 EUR vrij gemaakt voor de stapelbedden die door een lokale timmerman gemaakt worden. Het is een fors bedrag, maar er zijn dan ook veel leerlingen …