We hebben bijna ons doel voor de Warmste Week bereikt!

Zoals eerder gemeld moeten wij een stuk grond aankopen naast de school voor de bouw van een refter en een keuken. Daarom hadden we een actie op touw gezet voor de verkoop van Nepalese poppetjes. En dit in samenwerking met de Steinerschool in Brugge, Stad Damme, Rotary Damme en diverse sponsors. De teller staat nu op 4/5 van het benodigde bedrag.
Het resterende bedrag hopen wij te halen met het benefiet concert van Emmy Cassiman op 22 februari in het Stadhuis van Damme.

Emmy Cassiman zingt voor KetaKeti in het stadhuis van Damme

Op vrijdagavond 22 februari 20u zingt Emmy Cassiman een benefietconcert in het stadhuis van Damme ten voordele van de vzw KetaKeti, die zich inzet voor de Shree Melamchi Ghyang Secundary School in Nepal.

Samen met Marc Van Garsse op contrabas en Eddy Peremans op gitaar brengt Emmy Cassiman liederen uit verschillende continenten. Een Indonesisch wiegelied, een Braziliaanse samba, een fado of een hedendaagse compositie, telkens geeft Emmy een persoonlijke touch aan deze originele muziek. 
Mis dit bijzonder concert niet en schrijf je in, de plaatsen zijn beperkt! Kaarten aan 20€ in voorverkoop zijn verkrijgbaar via de website www.ketaketi.be of in Galerie Indigo, de avond zelf 25€ aan de kassa.
Na het optreden is er tijd voor een babbel & glaasje Chateau Castigno & heerlijke cake.

KetaKeti en de Warmste Week – project aankoop grond

De voorlopige keuken en refter van de school in Melamchi Ghyang staat op gehuurde grond en de eigenaar heeft nu die grond zelf nodig … Gelukkig is er een perceel te koop NAAST de school. Een grote buitenkans en dus wil KetaKeti die grond aankopen voor de school. Dringend.

Galerij Indigo (Kerkstraat, Damme) verkoopt poppetjes aan €10 per stuk. Met de winst van één poppetje kunnen we 1 m2 aankopen! Dank bij voorbaat

 

KetaKeti veiling benefietfeest compleet

De catalogus is afgewerkt. 
U kunt ze hier downloaden: Catalogus veiling 2018

De hier gepresenteerde werken gaande van foto’s, multiples, tekeningen, schilderijen en sculpturen tot toegepaste kunstvormen zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd. Ze zijn door galerijen of verzamelaars of kunstenaars die staan voor kwaliteit aan de vzw KetaKeti geschonken. Verschillende kunstenaars, die onze werking een warm hart toe dragen, hebben zelfs, voor de tweede of derde keer een werk geschonken, sommige kunstenaars zijn ons al trouw van in den beginne!. Veel van de participerende kunstenaars hebben tentoonstellingen in binnen- en buitenland achter de rug en zijn opgenomen in belangrijke collecties.  De opbrengst van de veiling gaat integraal naar het schoolproject, voornamelijk om de weddes van de leerkrachten te betalen de komende 2 jaar.

Gezien de startprijzen op deze veiling, zeker in verhouding tot de kwaliteit en de werkelijke waarde van de werken, vrij laag zijn, zijn hier zeker unieke aankopen te doen.

Moderne technologie in het hooggebergte

Zonnepanelen en zonneboiler worden steeds populairder in Nepal. En met recht en reden: de meerkost voor het transport wordt ruimschoots uitgevlakt door de besparing in meerkost om hout te stoken voor warm water. Elektriciteit van zonne-energie is  ook betrouwbaarder dan die van het net …

KetaKeti tuinfeest: kunstveiling

Artiesten waarvan reeds werk is toegezegd voor ons tuinfeest op zondag 26 augustus :

Horst Einfinger, Jean Bilquin, Pascal M Tayou,  Hans Van de Kerckhove, Johan Clarysse, Maaike Leyn, Yves Velter, Willy Desauter, Veerle Rooms, Peter Jacquemyn, Yves Beaumont, Piet Moerman, Philippe Boutens, Octave Landuyt, Erik Dejonckheere, Cyr Frimout,  Guido Dobbelaere, Gilbert Decock, Marleen Lamote, Rudi Delanghe, Sigrid  Tanghe, Peter Jonckheere, Eddy De Buf, Peter Jonckheere, Jan Pieter Martyn, Marleen Matthys, Sven Verhaeghe en Christina Mignolet, Dominique Lietaer, André Navez, Mie Ghiesquiere.

Resultaten

Een berichtje van ons schoolhoofd in Melamchi Ghyang:

“Dear all

Namaste, The SEE( Secondary education exam) board result came out on yesterday evening. We have got very good result this year too. In out of 44 students, 13 has got A+, 28 students has got A and 3 students has got B+ result.

Thank you very much for your long continuous support to this school. With out you was not possible this achievement.

best regards.

purna”

Hartverwarmend dat al het vele werk en de moeite die onze donoren doen ook echt resultaten geeft