KetaKeti in België

In 1999 werd de vzw KetaKeti opgericht na een trektocht in Nepal waar we ons sterk bewust werden van de vele noden in de streek. Wij zijn een kern vrienden die ervan overtuigd zijn dat ontwikkeling noodzakelijk passeert langs opvoeding en opleiding. Wij hebben gekozen om ons te concentreren op een zeer interessant schoolproject in Melamchi Ghyang (Welkom pagina). Wij ondersteunen de werking van deze school door de weddes van een aantal leraren op ons te nemen en proberen op deze manier de kwaliteit van de opleiding naar een hoog niveau te verheffen. Wij slagen daar ook in want de leerlingen van deze school behalen op de centrale examens van de regio de beste resultaten.

Na de aardbeving van 2015, hebben wij besloten directe noodhulp te verlenen zoals het leveren van slaapzakken, verse voeding enz … We verlenen nu ook ruimere steun en helpen met de wederopbouw van de school in Melamchi Ghyang. Steeds in de lijn van de oorspronkelijke visie steunen wij sinds kort ook een naburige school door daar ook de wedde van een leraar te betalen.

In Belgie doen wij aan sensibilisering via nieuwsbrieven, voordrachten en natuurlijk aan het verzamelen van de nodige fondsen (Pagina donorgegevens). Meerdere sympathisanten verlenen ons steun hetzij op eenmalig basis, hetzij op regelmatige basis. Wij hebben daarnaast ook een aantal belangrijke structurele sponsors. Tweejaarlijks organiseren wij ook een zomerbuffet met een kunstveiling waarbij een aantal belangrijke kunstenaars ons steunen. (Benefiet pagina)

Wij houden zeer nauw contact met de mensen ter plaatse. Wekelijks is er een telefonisch contact met Purna. Regelmatig gaan kernleden (op eigen kosten) ter plaatse om direct contact te houden met de school, de prioriteiten te bespreken en de evolutie te evalueren.