Lezing

Purna belde op omstreeks 19 u Nepalese tijd. Hij had pas om 18 u kunnen lunchen, de hele dag was hij te druk bezig geweest met het ontvangen van mensen en het beantwoorden van telefoons : de vraag van mensen om een sponsor te zoeken voor hun kind, voor zichzelf of voor een familielid is groot.
Het gerenommeerde onderwijskundig centrum ‘Martin Chaudari’ in Kathmandu  nodigde een tijd geleden Purna uit om op dinsdag 18 augustus een lezing te geven: ‘Running a Community School (successfully) in a remote village.’ Het centrum is vermaard om zijn degelijke onderwijskundige seminaries, gebaseerd op analytisch onderzoekswerk. Purna zal zijn ervaringen delen vanuit zijn grote vakbekwaamheid en rijke onderwijskundige ervaring in het afgelegen bergdorp Melamchi Ghyang.
Ook hoopt hij op het seminarie jonge leerkrachten te enthousiasmeren om in zijn school te werken. Goede leerkrachten vinden én ze kunnen ‘houden’ in het afgelegen dorp is na de aardbeving een extra moeilijkheid geworden, waar Purna al veel tijd in heeft moeten investeren. Enkele leerkrachten haakten na de aardbeving af omwille van de aanhoudende naschokken of van de te grote afstand naar het dorp en de moeilijke bereikbaarheid door kapotte bergwegen.
Purna krijgt vele, enthousiaste reacties op de aankondiging van zijn lezing, velen loven hem als de ‘Guardian of Helambu’, de hoeder in het Helambu-gebergte. Mooi!